2 Dakika Kural için Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangına Metanet: Kapılar yangına dayanıklı malzemelerden üretilmelidir. Böylecene yangın kadar durumlarda dahi baplar insanların çıkışı bağırsakin elverişli konumda olur.

Türkiye’de yerel yönetmeliklere bakarak ne binalarda yangın bapsı harcamak zorunludur bakacak olursak;

Yerıcı ve dokunaklılık rasyoı yüksek hammaddelerin “radyoaktif maddeler gibi” davranışlendiği tesislerde bölümleri kocaoğlanrmak yürekin yangın bapları kullanılır.

Yangın kapıları, yangın güvenliği karınin önemli bir ekipman olarak kullanılır. Ancak, yangın bapları için bazı sık sık sorulan sorular vardır. İşte yangın kapısı yararlanmaı ile müntesip sık sorulan sorular ve cevapları:

Kapı boyutu: Yangın kapısının boyutu, kapının kullanılacağı yere için bileğhizmetebilir. Kapı boyutu, yangın kapısının yangın direncini etkileyebilir.

Yangın Kapıları tercihe bakılırsa; 60, 90 ve 120 dakika yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü rakamı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en asliye kalite ve sağlamlık standartlarından biridir.

Yangın bapsı ivedili çıkış karınin kullanılacaksa o bugün vacip koşulları / standartları sağlayıcı doğrusu yangın peklik belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve hileçıpan ıztırari olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac lakırtıınlığının da en az 1.

Yangın bapsı menteşesi kanat ile kasa ortada açılıp kapanmayı harika esenlayacak şekilde takılması müstelzim parkeçe.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına nazaran muayyen yapı denetleme şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu Yangın Çıkış Kapısı şartları çoğu kez TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedili çıkış baplarının) mukannen durumlara gereğince TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

Açıldıktan sonrasında kapanması da kendiliğinden olarak gerçekleabat bu tür kapıların en mefret kazanımı duman sızdırmaması ve belli başlı derecede ısıevet denli dayanabilmesidir.

Kapı sargılantı parçaları yangına dayanıklı malzemeden üretilmiş olmalı ve sertifikalandırılmış olmalıdır. Kapı kilit parçaları menteşe ve kilitler buna dahildir. Yangın sırasında kapı genleşir ve buda parçaların birbirini sıkıştırmasına vesile olur.

Yangınlar gâh o denli şiddetli olmaktadır ki çeliği de eritebilmektedir. Namuslu hulliyatlmış bir yangın bapsı binanın muhtevaindeki çatı sakinlerinin dünyaarı tahliyesini makul süre emin hale getirir.

Yangın merdiveni yönetmeliği aracılığıyla ele düzenınan mevzular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu gibi kriterlerin de olağandan önemle izlem edilmesi gerekmektedir.

Montaj sürecinde uygulayım olarak tüm kurallara onat şekilde yerleştirilen yek kanatlı yangın kapısı, dünyaarı güzel açılacak şekilde kullanılır.

Report this wiki page